Pret
75 RONPretul include taxa TVA de 9%; pretul nu include cheltuielile de livrare prin Curier sau Posta
Cantitate
Descriere
Ardeiul lung FERMIER este un soi semitimpuriu necesitnd circa 125 de zile de la răsărire pană la maturitatea primelor fructe. Fructul are o lungime medie de 13-14 cm, 6 cm in diametru şi grosimea pulpei de 4-5 mm. Forma fructului este ingust triunghiulară in secţiune longitudinală. Prezintă 2-3 loji seminale cu depresiuni moderate.
La maturitate Ardeiul lung FERMIER are culoarea roşu intens cu luciu caracteristic, iar pulpa este groasă, suculentă, gust dulce-plăcut şi savoare deosebită.
Numar de seminte/gram:150-200. Durata facultaţii germinative: 4-5 ani. Ardeiul lung FERMIER se cultiva prin rasad.
Numar de seminte per plic: 7500 de seminte (50 gr)
Norma de seminţe la ha: 0,8-1 kg.
Ca rezultat al activitaţii de cercetare, firma Mefim Agro Craiova a brevetat soiul de ardei lung Fermier. Datorită calităţilor organoleptice fructele au fost bine cotate la nivelul pieţei şi au fost intens solicitate, atât pentru consum în stare proaspătă, cât şi pentru industrializare. Producţiile medii calculate în Câmpul de Control au înregistrat sporuri semnificative din punct de vedere statistic, comparativ cu media soiurilor studiate.
Ardeiul lung Fermier are o perioadă de vegetaţie de 120-130 zile de la răsărit la maturitatea de consum a fructelor. Răsadul se obţine uşor prin semănat (20 - 25 martie), în plăci alveolare umplute cu turbă, în condiţii de temperatură şi umiditate corespunzătoare cerinţelor biologice ale speciei.
Pentru o cultură de 1.000 metri pătraţi în câmp sunt necesare 40-50 grame de sămânţă, care să asigure 5.500 - 6.500 fire răsad sănătos şi viguros în 50 - 60 zile de la semănat.
Plantarea în câmp se face în perioada 10 - 25 mai, în funcţie de zona climatică, soiul Fermier fiind caracterizat printr-o plasticitate ecologică ridicată care asigură reuşita culturii în toate zonele legumicole ale ţării.
Lucrările tehnologice aplicate în perioada de vegetaţie a plantelor în câmp sunt cele specifice culturilor de ardei. Menţionăm totuşi că amplitudinile diurne mari înregistrate în perioada de vară în ultimii ani determină la soiurile de ardei, în general, creşterea evapotranspiraţiei. Pierderea unei cantităţi crescute de apă în timp scurt, dacă nu este susţinută prin irigare şi fertiirigare cu aport suplimentar de calciu, care să asigure o bună funcţionare a membranelor celulare, determină intrarea plantelor în stres hidric, fructele sunt depreciate, apare putregaiul apical şi se instalează ciuperci fitopatogene (Alternaria capsicii annuui etc). Pentru combaterea agenţilor patogeni şi a organismelor dăunătoare se vor face tratamente preventive la avertizare, cu produsele recomandate de Inspectoratele Teritoriale pentru Protecţia Plantelor.
Pericarp foarte gros şi compoziţie chimică echilibrată
Fructele soiului de ardei lung Fermier au o greutate medie de 100 g - 150 g. Sunt colorate verde în stadiu imatur şi roşu intens, cu strălucire puternică, la maturitatea de consum. Principalul element de atracţie pentru producători şi consumatori este însă pericarpul foarte gros: 5 -7 mm.
Din punct de vedere biochimic, fructele soiului Fermier au un conţinut de 91,8% apă şi 8,2% substanţă uscată totală(SUT). Substanţa uscată solubilă este de 7%, conţinutul în glucide de 6,57%, iar conţinutul de Vitamina C este de 184,8 mg acid la 100 g substanţă proaspătă.
Pericarpul foarte gros şi compoziţia chimică echilibrată asigură fructelor o suculenţă şi savoare deosebită, care le recomandă atât pentru consumul proaspăt, cât şi în stare conservată.
Detalii produs
Cod produs - SKU: | Mefim_Fermier_50 |
Categorie: | Reduceri, |
Producator: | Mefim Agro |