Pret
8.45 RONPretul include taxa TVA de 9%; pretul nu include cheltuielile de livrare prin Curier sau Posta
Cantitate
Descriere
Habanero Red - 20 de seminte
Habanero este considerat cel mai iute ardei din lume!
Ardeii iuti (Capsicum annuum) sunt plante anuale excelente pentru a fi plantate atat vara in gradina cat si ca plante ornamentale in interiorul locuintelor
Ardeiul iute Habanero Chocolate este un ardei originar din Jamaica,planta cu talia de 60-90 cm,cu tulpini lemnoase,are fructe atarnate,in forma de lanterna,ce se termina de foarte multe ori cu un varf.
Ardeii au o lungime de 4-6 cm si o latime de 2,5-5 cm,
culoarea fructelor este verde inainte de coacere, ulterior devine maro.
Cultivare prin rasad,temperatura de geminare la momentul semanarii trebuie sa fie cuprinsa intre 20-35ºC,uneori germineaza mai greu, dar merita efortul.
Temperatura optima de cultivare trebuie sa fie cuprinsa intre 20-35ºC
prefera expunerea la soare, doar ca in perioadele cu insolatie puternica, este bine de urmarit ca fructele sa fie acoperite bine de foliaj sau sa se realizeze o umbrire artificiala, cu plase de umbrire, deoarece pot aparea arsuri solare pe suprafata fructelor.
Habanero – cel mai iute ardei din lume crește și în România: Ce spun cercetătorii care au aclimatizat ”picanteria” și la noi în țară!
Habanero este considerat unul dintre cei mai iuți ardei din lume. Usturimea specifică a gustului este dată de substanța capsicină, iar intensitatea acesteia se măsoară în unități scoville. Dacă cea mai picantă specie a lumii are aproximativ 2,2 milioane unități, echipa Doctorului Ing. Costel Vînătoru din Buzău, a reușit să obțină ardei și mai iuți.
Vești mari pentru iubitorii de condimente extreme! Habanero, cel mai iute ardei din lume crește și în România. Cine e gata sa guste din fructele care pe cât de mici sunt, pe atât de „atomice” se dovedesc a fi, are de unde să aleagă. Așadar, vorba că esențele tari se țin în sticle mici se poate aplica și în acest caz.
Îți dau lacrimile când îl guști
Ardeii habanero provoacă o usturime foarte intensă, care se propagă pe gât cauzând o creștere bruscă a circulației în zonele respective și lăcrimare excesivă, întrucât în toată această explozie de iuțenie sunt prinse și căile respiratorii.
Iad pentru unii, dezmăț culinar pentru alții. Ardeii iuți sunt condimentul preferat al românilor de generații întregi. Aduși în Europa de către Cristofor Columb, speciile iuți de ardei sunt folosite ca ingrediente în diverse rețete, sunt consumate crude sau utilizate pe post de condiment, fructele fiind uscate sau pisate.
Studiu pornit din 1996
costel vinatoruCostel Vînătoru
„În țara noastră, speciile de ardei nu au fost studiate în profunzime. Oamenii le disting foarte greu și nu se cunoșteau nici efectele condițiilor extreme de mediu sau rezistența la boli. Așa că din 1996 , la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău(SCDL Buzău, nr.) am inițiat un program de cercetare, prin înființarea și îmbogățirea continuă a câmpului de colecție”, a povestit pentru Super-Hrana.ro, Dr. Ing. Costel Vînătoru, cercetător în cadrul instituției.
Rezultatele au fost satisfăcătoare, mai ales că în cadrul acestui studiu cercetătorii buzoieni au reușit să aclimatizeze specii dintre cele mai iuți din lume, Habaneo, Jalapeno, Chilli sau Cayenne.
Capsicina, bat-o vina!
Usturimea specifică ardeilor este dată de substanța numită capsicină, iar intensitatea acesteia se măsoară în unități scoville.
Cel mai iute ardei din lume a înregistrat 2,20 milioane unități scoville, iar în România, cercetătorii buzoieni au obținut și un rezultat de 2,211 milioane unități scoville pe o linie din specia Habanero. Așadar, cel mai iute ardei din lume crește și la noi, atât în grădină cât și în ghiveci, în spații protejate peste iarnă.
ardei iute jalapeno buzauArdei iute Jalapeno, crescut la Buzău
Semințele pot fi achiziționate direct de la SCDL Buzău sau de la partenerii institutului, însă Dr. Ing. Costel Vînătoru atrage atenția asupra unui aspect important.
Ardeii din grădină, cei mai iuți
„Există o diferență notabilă între ardeii iuți, indiferent de specie, sădiți în grădină și cei din ghiveci, crescuți în spațiu protejat. Dacă cel de grădină are o intensitate devastatoare, cel de ghiveci este un pic mai „indulgent” cu papilele gustative, având un număr mai mic de unități scoville. Dar nu vă așteptați să nu fie picant! Când gustați un habanero, chilli, jalapeno sau cayenne de la ghiveci nu mușcați bucăți mari în ideea că sunt mai slabi. S-ar putea să aveți o surpriză… usturătoare!”, a încheiat Dr. Ing. Costel Vînătoru.
Detalii produs
Cod produs - SKU: | 838 |
Categorie: | Reduceri, |
Producator: | Florian |